Ez a glutén, tej és tojásmentes nokedli pont olyan mint a hagyományos! Nagyon egyszerű elkészíteni és érdemes nokedli szaggatóval készíteni.

Nehézség Közepes
Elkészítési idő 20 perc
Lépések száma 7 lépés
Hozzávalók száma 3 hozzávaló

Hozzávalók

Ez a mennyiség két személyre elég.

Elkészítés

  1. Felrakunk egy lábosba vizet forrni.
  2. Amikor mindjárt felforr a víz, akkor öntsük rá a hidegvizet a lisztre.
  3. A tésztát gyors körkörös mozdulatokkal kanállal csomómentesre összedolgozzuk.
  4. Majd a tésztát a nokedli szaggatóra tesszük vizes kézzel.
  5. Nokedli szaggatóval a forró vízbe szaggatjuk a kis nokedliket.
  6. Ahogy az összes tészta belekerült a vízbe 1 percig főzzük őket és egy kanál segítségével megkavarjuk, hogy ne ragadjanak össze.
  7. Szűrővel leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, majd egy kiskanál olívaolajat teszünk rá ami ízlés szerint elhagyható.