Glutén, tej, tojásmentes veszélyesen finom kakaós csiga lépésről lépésre!
Nehézség | Közepes |
---|---|
Elkészítési idő | 2 óra |
Lépések száma | 8 lépés |
Hozzávalók száma | 7 hozzávaló |
Hozzávalók
Elkészítés
- A száraz alapanyagot összekeverjük egy tálban.
- Ezután a langyos vizet hozzáadjuk és gépi dagasztóval vagy kézzel jól kidagasztjuk egy tálban amíg összeáll.
- Dagasztás után a tésztát 35 x 35 cm-re elnyújtjuk.
- Lekenjük olajjal és megszórjuk a töltelékkel amit száraz tenyérrel enyhén rálapogatunk, majd kevés vízzel lespriccelünk.
- Szorosan feltekerjük, ezután az egész rudat leolajozzuk vagy lekenjük tojással, 3 cm szélesen felszeleteljük.
- Tepsire helyezzük a csigákat és tenyérrel enyhén lenyomjuk őket. Meleg helyen 35 percig kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 210 fokon légkeverésen 12-15 percig sütjük.
- Kivesszük és hagyjuk kihűlni.