Glutén, tej, tojásmentes veszélyesen finom kakaós csiga lépésről lépésre!

Nehézség Közepes
Elkészítési idő 2 óra
Lépések száma 8 lépés
Hozzávalók száma 7 hozzávaló

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagot összekeverjük egy tálban.
  2. Ezután a langyos vizet hozzáadjuk és gépi dagasztóval vagy kézzel jól kidagasztjuk egy tálban amíg összeáll.
  3. Dagasztás után a tésztát 35 x 35 cm-re elnyújtjuk.
  4. Lekenjük olajjal és megszórjuk a töltelékkel amit száraz tenyérrel enyhén rálapogatunk, majd kevés vízzel lespriccelünk.
  5. Szorosan feltekerjük, ezután az egész rudat leolajozzuk vagy lekenjük tojással, 3 cm szélesen felszeleteljük.
  6. Tepsire helyezzük a csigákat és tenyérrel enyhén lenyomjuk őket. Meleg helyen 35 percig kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben 210 fokon légkeverésen 12-15 percig sütjük.
  8. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.